Actualiteiten, Wetenswaardigheden en andere zaken

MAAK WERK VAN JE DROOM

Traject Creatief Management met Hans Planje

Hoe zou je leven zijn wanneer je echt werk gaat maken van het realiseren van je dromen?

De eerste concrete stappen van zulke processen zijn vaak het lastigst en vragen moed, doorzettingsvermogen en focus. Elk proces  kent verschillende fasen en voordurend zijn er momenten om keuzes te maken en beslissingen te nemen.  

Hans Planje bied je de gelegenheid om dit proces aan te gaan. Het traject bestaat uit één workshopdag, drie follow-up middagen en een besloten interactief forum ter ondersteuning.

De Cyclus start op zaterdag 29 september 2018, de follow-up middagen zijn op 24-11, 26-01 en 23-03-2019.

Het traject wordt begeleid door Hans Planje, astroloog, coach en opsteller. Hij heeft ook het spel creatief management ontwikkeld.

De bijeenkomsten zijn bij Bellefleur, Boskwei 6 te Siegerswoude, lunch tijdens de spelworkshop wordt verzorgd door Ida de Vries.

voor meer informatie kijk op bijgevoegde pdf, op de site van Hans Planje, www.hansplanje.nl,  of Bellefleur van Ida de Vries, www.theeschenkerijbellefleur.nl.

opgave en info : info@hansplanje.nl of bellefleur@kpnmail.nl

voor achtergrond en info over het spel kijk op www.creatief.management.

 Nieuwe Maan

13 juni 2018 was het Nieuwe Maan, om 21:44 uur

 Elke 28 dagen hebben we een Nieuwe Maan en een Volle Maan.

Een Nieuwe Maan betekent dat Zon en Maan op hetzelfde punt aan de hemel staan. De Maan is daardoor niet zichtbaar. Bij Volle Maan staat de Maan recht tegenover de Zon, hij wordt dan in zijn geheel belicht en is ten volle zichtbaar.

Zon en Maan zijn de hemellichamen met de meest directe invloed hier op aarde, en dus ook op ons. Door de Zon hebben we licht en warmte, kunnen we zien wat er gebeurt.

Astrologisch: Door de Zon in onze horoscoop weten we hoe wij zouden kunnen stralen, en ons licht op de aardse zaken kunnen laten schijnen.

De Maan heeft een heel directe invloed op alle water hier op aarde. Water is onmisbaar voor het leven. Astrologisch staat de Maan voor onze voedingsbodem, als we lekker in ons vel zitten, als aan onze behoeftes voldoende zijn voldaan, kunnen we de wereld aan en kunnen we zelf ook voedingsbodem zijn. 

We kunnen de omloop van Zon en Maan als een cyclus zien waarbij de Zon als bron functioneert en de Maan kunnen we zien als onze persoonlijkheid waarmee we ervaringen opdoen in dit leven. 

Als Zon en Maan bij elkaar staan, dan staan we met onze persoonlijkheid in direct contact met de bron. Maar we willen ervaringen opdoen, daarvoor zijn we hier in het aardse (ondermaanse). We gaan er dus op uit. Vergelijkbaar met de Maan, die elke dag een stukje verder van de Zon vandaan loopt. Met de opgedane ervaringen kunnen we vorm geven aan ons leven en onze persoonlijkheid. Op een gegeven moment is dit op haar hoogtepunt (Volle Maan) en voelen we dat we terugverlangen naar de bron. De Maan begint aan haar reis terug, om uiteindelijk weer verenigd te worden met de Zon. Waarna we opnieuw op reis gaan, met een andere boodschap, om opnieuw ervaringen op te doen.

Elke 28 dagen herhaalt deze cyclus zich.

 Elke Nieuwe Maan vormt een nieuw begin. We kunnen dan even stilstaan bij wat nu bewust kan worden, wat zich wil manifesteren.Elke Volle Maan kunnen we ons realiseren wat we hebben bereikt en wat we weer los zouden kunnen laten op weg terug naar de bron.

 Gister stond de Nieuwe Maan in Tweelingen. Tweelingen is het teken van communicatie, kennisvergaring, contact leggen. Je zou eens na kunnen denken wat je de komende weken op het gebied van bovengenoemde thema’s bewust zou willen worden, wat je zou willen manifesteren. Zelf heb ik gekozen voor: Wat zou ik wel, en wat zou ik nu eigenlijk niet willen zeggen en willen uitdragen. Ik wil daar onderscheid in maken, en dat wat ik belangrijk genoeg vind wil ik dan ook concreet gaan doen.

 Bij deze dus dit schrijven. 

Engelien.

Klik voor ons privacy beleid op onderstaande link: